Telefoni: 064 3019077 i 021 6497810
УСЛУГЕКОНТАКТЦЕНОВНИКОРДИНАЦИЈА
КОНЗЕРВАТИВНА СТОМАТОЛОГИЈА
ЕСТЕТСКА СТОМАТОЛОГИЈА
ЕНДОДОНЦИЈА
ФИКСНА ПРОТЕТИКА
МОБИЛНА ПРОТЕТИКА
ОРАЛНА ХИРУРГИЈА
ДЕЧИЈА СТОМАТОЛОГИЈА
ПРЕВЕНТИВНА СТОМАТОЛОГИЈА
ПАРОДОНТОЛОГИЈА
ОРТОДОНЦИЈА
ИМПЛАНТОЛОГИЈА

Крунице и мостови

Зубна круница (навлака) је фиксна протетска надокнада којом се надокнађује један зуб односно зубна круна. Када се круница цементира на једно место, она потпуно прекрива круну зуба - видљиви део зуба у устима.

Мостови су фиксне протетске надокнаде којима се надокнађује губтак више зуба.

Крунице и мостови могу бити израђени од метала, металокерамике и безметалне (цирконијум) керамике.

Крунице и мостови од метала се данас ретко израђују, а када постоје индикације за њихову израду, израђују се од легура племенитих метала или легура с основом од медицинског челика.

Металокерамичке крунице и мостови су најчећше израђиване фиксне протетске надокнаде, јер се њима постиже изузетан функционални и естетски резултат. Међутим, имају и неколико мана - понекад метал може просијавати испод керамике као тамна црта уз руб гингиве; често долази до изражајнијег трошења зуба у супротној вилици, а дешава се и да керамички део крунице напрсне или се одломи.

Безметалне крунице и мостови су потпуно керамичке крунице и мостови, познати и као цирконијум керамички крунице и мостови. Они најверније опонашају природну боју, облик и морфологију зуба. Одликују се висооком чврстином и еластичношћу. Готово да немају мана.

Милана Јешића Ибре 5. Нови Сад
Телефони: 064 3019077 i 021 6497810
kontakt@stomatolog-bozovic.rs


СТОМАТОЛОШКА ОРДИНАЦИЈА БОЖОВИЋ
У нашој ординацији добићете све врсте стоматолошких услуга, безбедно, безболно и по најсавременијим стандардима. Посвећеност пацијенту, професионалност, знање и искуство уз најповољније цене, одликују наш рад.